Bastutillbehör

Bastutillbehör

Lappträskstugan har ett sortiment av bastutillbehör för vedeldat bastuaggregat. Dessutom har vi satt ihop tre st kompletta kaminpaket för olika storlekar av bastu, en är med inbyggd vattenvärmare.

Vedeldad bastuugn är för det mesta första valet för en utebastu. Då man väljer aggregat så är  bastuns storlek avgörande.  Basturummets storlek räknas i kubikmeter alltså längd x bredd x höjd.  Andra dimensionerande faktorer är typ av dörr (trä eller glas), fönster samt väggar, tak och golv (isolerat/oisolerat). Man vill ha ett aggregat med tillräcklig effekt att det går att värma upp rummet snabbt och att värmen blir tillräcklig för behaglig badtemperatur så man bör inte underdimensionera. Lite överdimensionering gör ingenting. Man behöver inte elda lika mycket för att uppnå tillräcklig värme.

Vidare har vi bastutillbehöret gnistplåt som placeras framför kamin luckan och har till uppgift att skydda golv från gnistor.

Värmeskydd för vägg är ett annat bastutillbehör för vedeldad bastustuga. Skivan är av Minerit en cementbunden byggskiva som är stark, fuktbeständig, mögelresistent och brandsäker. Skivorna levereras med 40 mm långa distanser och skruv, och skall alltså distanseras från vägg.

Som tillval till kaminen har vi en vattenvärmare av skorstensmodell. Den monteras ovanpå det vedeldade aggregatet.

Annat  bastutillbehör är skorsten och rökrör som är tillverkade av rostfritt stål. De består av ett innerrör och ytterrör och däremellan brandsäker isolering, Grundsatsen är 1,5 m lång och innehåller isolering till tak genomföring, hatt och in- och utvändiga beslag. Grundsatsen kan förlängas med o,5 m och/eller 1 m förlängning upp till 3 m utan stöd.

Till Harvia Duo så har vi en glasvägg vilket gör att man eldar kaminen utifrån ett närliggande rum, exempel relax rummet vilket är en stor mysfaktor.

KONTAKT

Postadress
Västra Nikkala 63, 953 95 NIKKALA

Besöksadress
Kotivaara 26, 952 96 LAPPTRÄSK

Mobil

Tomas 073 055 99 81
Peter 070 220 99 48
Jan-Erik 070 697 51 58

Kalix Bygg och Plåt
Heco, vår leverantör av fästmaterial
Norra skogsägarna, vår leverantör av trävaror.
Icopal, vår leverantör av shingel