Bastutillbehör - Lappträskstugan

Bastutillbehör

Lappträskstugan har ett sortiment av bastutillbehör för vedeldat bastuaggregat. Dessutom har vi satt ihop tre st kompletta kaminpaket för olika storlekar av bastu, en är med inbyggd vattenvärmare.

Vedeldad bastuugn är för det mesta första valet för en utebastu. Då man väljer aggregat så är  bastuns storlek avgörande.  Basturummets storlek räknas i kubikmeter alltså längd x bredd x höjd.  Andra dimensionerande faktorer är typ av dörr (trä eller glas), fönster samt väggar, tak och golv (isolerat/oisolerat). Man vill ha ett aggregat med tillräcklig effekt att det går att värma upp rummet snabbt och att värmen blir tillräcklig för behaglig badtemperatur så man bör inte underdimensionera. Lite överdimensionering gör ingenting. Man behöver inte elda lika mycket för att uppnå tillräcklig värme.

Vidare har vi bastutillbehöret gnistplåt som placeras framför kamin luckan och har till uppgift att skydda golv från gnistor.

Värmeskydd för vägg är ett annat bastutillbehör för vedeldad bastustuga. Skivan är av Minerit en cementbunden byggskiva som är stark, fuktbeständig, mögelresistent och brandsäker. Skivorna levereras med 40 mm långa distanser och skruv, och skall alltså distanseras från vägg.

Som tillval till kaminen har vi en vattenvärmare av skorstensmodell. Den monteras ovanpå det vedeldade aggregatet.

Annat  bastutillbehör är skorsten och rökrör som är tillverkade av rostfritt stål. De består av ett innerrör och ytterrör och däremellan brandsäker isolering, Grundsatsen är 1,5 m lång och innehåller isolering till tak genomföring, hatt och in- och utvändiga beslag. Grundsatsen kan förlängas med o,5 m och/eller 1 m förlängning upp till 3 m utan stöd.

Till Harvia Duo så har vi en glasvägg vilket gör att man eldar kaminen utifrån ett närliggande rum, exempel relax rummet vilket är en stor mysfaktor.

Vedeldningspaket

Bastukaminer

Övrigt bastutillbehör

Enkelt att köpa

Att beställa bastutillbehör från oss är enkelt.

Maila beställningen. Beskriv vad ni önskar beställa, namn, telefonnummer, leveransadress, önskad leveranstid och eventuella andra önskemål så är det klart. Vi återkopplar med att maila en orderbekräftelse. Bifogar också en grundritning så ni kan göra grundarbetet före det att leveransen anländer. Betalning är mot faktura strax före leverans (vi har både bankgiro och swish) eller mot varuefterkrav. Mot varuefterkrav innebär att ni löser ut sändningen hos vår speditör som fraktar sändningen. Ange önskat betalningssätt.

Beställa här i webshopen är bekvämt. Gå in på sidan för vald prudukt och kryssa för det som önskas samt skicka beställningen via varukorg och kassan. Orderbekräftelse och betalning är på samma sätt som för beställning via mail.

Det går också bra att ringa in beställningen. Vi behöver då samma uppgifter som mail alternativet och även mailadress eller postadress.  Orderbekräftelse och ritning skickas då via mail eller brevpost. Betalning är på samma sätt som beställning via mail.

KONTAKT

Lappträskstugan

POSTADRESS
Västra Nikkala 63, 953 95 NIKKALA
BESÖKSADRESS
Kotivaara 26, 952 96 LAPPTRÄSK
MOBIL
Tomas 073 055 99 81
Peter 070 220 99 48
Jan-Erik 070 697 51 58

Kalix bygg och plåt, vår leverantör av plåttak
Heco, vår leverantör av fästmaterial
Norra skogsägarna, vår leverantör av trävaror.
Icopal, vår leverantör av shingel