Integritetspolicy

Integritetspolicy | Lappträskstugan

Behandling av personuppgifter

Lappträskstugan värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter och din integritet.

Syftet med den här policyn är att du ska få veta hur vi behandlar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vilka som får ta del av dem, under vilka förutsättningar samt hur du kan ta tillvara dina rättigheter.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Lappträskstugan samlar in dina personuppgifter namn, adress, telefon nummer, fotografier,  e-postadress och uppgifter som du registrerar självmant när du väljer att lämna kontaktuppgifter för att få kontakt med oss.

Lappträskstugan säljer aldrig personlig data eller ger den till någon annan men vi använder olika leverantörer som behöver viss personlig information som är nödvändig för att dessa leverantörer skall kunna utföra dessa tjänster. Vi kräver att alla företag som vi delar personlig information med skyddar dessa uppgifter på ett sätt som är förenligt med vår policy.

Vår webbplats innehåller länkar till andra webbplatser. Vi ansvarar inte för innehållet på dessa webbsidor och heller inte för webbplatsernas behandling av personuppgifter. Tänk på att om du använder sociala medier för att komma i kontakt med oss så kan det innebära att information och personuppgifter överförs till tredje part, till exempel Twitter eller Facebook.

E-post

Om du väljer att fylla i ett kontaktformulär eller att skicka e-post till oss behöver vi spara och behandla personuppgifter om dig. Syftet med att spara uppgifterna du skickar till oss är för att kunna svara på dina förfrågningar och synpunkter. Väljer du att skicka e-post eller kontakta oss via vårt kontaktformulär ser vi det som att du godkänner att vi lagrar den information du skickar till oss.

E-post som skickas till oss lagras på e-postservrar hos vår webhost. Den e-post som skickas till oss lagras på obestämd tid, eller till dess att du ber oss att radera alla e-postmeddelanden.

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för att vi skall kunna fullfölja vårt åtagande.

Vad är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt att få veta vilken information som finns registrerad om dig samt dra tillbaka ditt samtycke eller rättelse av felaktiga uppgifter. Kontakta oss i så fall på info@lapptraskstugan.se.

Cookies

För att ge dig som besökare en så bra upplevelse av vår webbplats som möjligt så använder Lappträskstugan cookies. En kaka eller cookie, är en liten textfil som webbplatsen sparar på din dator när du besöker den. Kakan innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person. De tillåter webbsidor och tjänster att veta ifall din enhet har använt tjänsten eller surfat på webbplatsen tidigare.

Vi samarbetar med tredje part för att hantera vår annonsering på andra webbplatser. Vår tredjepartspartner kan använda teknik som cookies för att samla in information om dina aktiviteter på denna webbplats och andra webbplatser för att ge dig reklam som bygger på dina surfningsaktiviteter och intressen. I samband med detta samarbetar vi bland annat med Google, Facebook, Blocket och Allt om bostad.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra innehåll och funktioner på https://lapptraskstugan.se/. För att underlätta det arbetet använder vi oss av Google Analytics. Det är tjänster som tar del av data såsom antalet besökare, vilka geografisk regioner besökarna kommer från, samt hur besökarna hittar till vår webbplats.

För att undvika att data hämtas in om dig kan du i webbläsarens inställningar stänga av accepterandet av cookies. För att ta bort tidigare cookies gå till din webbläsares inställningar och rensa cookies, historik och sparad data.

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter går det bra att kontakta oss genom att skicka ett meddelande via e-post till info@lapptraskstugan.se.

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen/i personalhandboken